Државни секретар Предраг Перуничић о предстојећем Сајму спорта: На светском нивоу

О самим појединостима, како теку припреме и ко ће све да увелича овогодишњу манифестацију говорио је Предраг Перуничић, државни секретар за спорт у МОС.

- Управо разговарам са Владимиром Батезом, прави је тренутак када сте позвали – био је први коментар Перуничића, који је заједно са генералним секретаром Спортског савеза Србије још једном „прелиставао“ догађаје који их очекују на Сајму. -До сада је 77 гранских савеза пријављено и они ће да раде презентацију. Такође, преко 40 градова и њихових гранских савеза ће у својим срединама да презентују спорт, али истовремено привуку пажњу и на туристичке предности. Треба управо све те градове да активно укључимо јер зна се колико су то осетљиве средине, средине у којима се један уложени труд враћа троструко. А то свима нама много значи.

Пренео је државни секретар да представници МОС и ССС у Халу 2 Београдског сајма улазе већ 21. новембра. Посла има много.

- Званична конференција биће одржана 24. новембра у сали Градске скупштине када ћемо до детаља јавности да изнесемо све. Све радимо у циљу анимирања деце, младих и рекреативаца да се баве спортом. Кроз све наше активности желимо да радимо на масовности и да их правилно усмеравамо. Спорт јесте главни амбасадор наше државе – истакао је Перуничић.

Стипендисти Министарства омладине и спорта одржаће предавања, међу њима Милица Мандић, Емир Бекрић, Ивана Шпановић, Асмир Колашинац, Иван Ленђер, Александар Кукољ, Зорана Аруновић, Ивана Максимовић...

- Нови закон о антидопингу биће само једна од тема на тим трибинама. Наши стипендисти ће кроз обраћање присутнима одржати тај едукативни део, колико је важно владати се према кодексима установљеним у светском кодексу. Сјајна ствар је да ће се финале плеј-офа у рвању одржати на сајму спорта. Такође, Одбојкашки савез Србије, као и увек изашао је са сјајном идејом. Деца из три града, Суботице, Ивањице и Обреновца, играће Куп турнир, имаће и презентацију. Општине Вождовац и Чукарица изразиле су жељу да доведу све школе на Сајам, што је велика ствар и добитак свих нас - открио је Перуничић још један сегмент.

Завод за спорт и медицину спорта, дугогодишњи партнер МОС такође ће имати своју промоцију, штанд, на коме ће још једном да потврди традицију дугогодишњег изузетног рада и сарадњу са најпрестижнијим спортским и здравственим установама...

- Све иде својим током. Мислим да ће ово да буде један од најбољих сајмова – кратка, али јасна, била је завршна порука Предрага Перуничића, државног секретара за спорт.

Болница Аспетар као специјални гост

 У свету призната болница у домену ортопедије и спортске медицине Аспетар из Катара, подржаће у Београду, на лицу места Сајам спорта:

- Долази делегација стручњака са ове клинике. Неће имати свој штанд јер ће готово у истом тренутку презентовати рад на Сајму спорта у Лондону. Ипак, сам њихов долазак чини нас поносним и привилегованим. Такође, њихови савети, предавања увек су од великог значаја, јер ћемо у мају да организујемо Конгрес везан за медицину и медицину у спорту, што ће да буде један од највећих скупова у Европи до сада - каже Перуничић.

Штанд за Републику Српску

Посебно место у Хали 2 Београдског сајма биће резервисано за посебне госте:

- Министарство породице омладине и спорта Републике Српке имаће свој штанд у Хали 2. Драго нам је да се сарадња два министарства успешно наставља и да ће наши гости да увеличају, за нас битан догађај. Посетиоци ће на лицу места моћи да виде како се ради у региону, која се такмичења организују - потврдио је државни секретар.

Хроника Сајма и онлајн на сајту ССС

Ништа мање неће бити медијско праћење Сајма:

- Емисија Хроника сајма трајаће 24 часа сва три дана на РТС, пратиће нас и СОС канал, али и остали и електронски и писани медији. У три посебна студија у сваком моменту моћи ћемо да радимо интервјуе, презентације и све што треба једном сајму. Биће и онлајн праћење свих дешавања на сајту Спортског савеза Србије.

Извор: Спортски журнал

Top