Завршна конференција пројекта ,,Покрени се – искористи шансу” - Подршка младима

Снежана Жугић, в.д. помоћника министра, учествовала је данас на завршној конференцији пројекта ,,Покрени се – искористи шансу”, Центра за едукацију и развој омладине у Београду. Том приликом обратила се младима који су прошли обуку за повећање компетенција за запошљивост и предузетништво и младима који су прошли стручну праксу код послодаваца и добили сертификате на свечаности.

,,У складу са приоритетима Националне стратегије за младе и потребама младих, циљ Министарства омладине и спорта  је да стварамо услове за што бољи професионални развој младих, да обезбедимо подршку и оснажимо сваког појединца за лакше сналажење и бољу конкурентност на тржишту рада, да повећамо усклађеност знања, вештина и компетенција са потребама тржишта рада и створимо перспективе за запошљавање младих. Ви сте садашњост и будућност друштва и покретачка снага његовог развоја. Овај пројекат, кроз који сте унапредили  знања, вештине и способности за боље позиционирање на тржишту рада и стекли практична знања у компанијама је доказ наших настојања”, изјавила је том приликом помоћник Жугић.

Резултате пројекта представио је председник Центра за едукацију и развој омладине Београда, Стефан Милић истакавши да се досада 12 младих након праксе и запослило. Испред прве групе младих који су прошли обуку и програм стручне праксе говориле су Јоване Николић и Наталија Ђурђевић указавши на значај оваквих беслатних обука и пракси за младе на њихов даљи професионани развој и могућност стицања практичних знања и запослења након праксе. На скупу су говорили и учесници пројекта доц. др Срећко Бачевац са Академије Доситеј, Немања Јевтовић из Развојне агенција Србије и Маргарета Смиљанић из Студентске конференције универзитета Србије, као и представник младих из Републике Српске, Никола Буловић.

Сертификате младима уручили су Стефан Милић председник Центра за едукацију и развој омладине Београда, Снежана Жугић, в.д. помоћника министра и Снежана Клашња, саветник министра омладине и спорта.

Пројекат ,,Покрени се – искористи шансу” подржало је Министарство омладине и спорта.

Top