Велика победа српског спорта – Београд домаћин Светског првенства у рвању

Светска рвачка федерација ФИЛА доделила је Србији организацију Светског првенства у рвању које ће се одржати почетком децембра ове године у Београду. Министар омладине и спорта Вања Удовичић поносан је на ту одлуку јер је Србија још једном показала професионализам и посвећеност у организацији најзначајнијих спортских такмичења.

“Када смо 2017. године били домаћини Европског првенства у рвању, радили смо као један тим, одговорно, са истом жељом - да покажемо да нам је љубав према спорту увек на првом месту. Поверење које нам је ФИЛА указала одлуком да организујемо Светско првенство још је једна потврда системског и заједничког рада. Поносни смо и срећни што ћемо бити домаћини тог угледног међународног такмичења. Србија је и до сада много пута показала да је одговорна, да је добар домаћин и да има шта да покаже свету. Честитам свима који су предано радили да Београд буде домаћин овако значајног догађаја. Сигуран сам да ће више од 2500 најбољих светских рвача уживати у нашој Србији, али и публика у навијању за наше шампионе који су нас много пута обрадовали. Србија је дефинитивно земља шампиона и спорта” - истакао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Своје задовољство поводом информације која је стигла из Светске рвачке федерације изразио је и председник Рвачког савеза Србије, Жељко Трајковић.

”Велика част и велика обавеза за наш Савез и спорт уопште. Трудићемо се да на достојан начин репрезентујемо нашу земљу и град Београд и да пошаљемо најлепше поруке у свет са овог великог такмичења. Захвални смо Влади Републике Србије на подршци и шанси да се у нашој земљи организује једно од највећих такмичења које ће се одржати ове године у Европи. Даћемо све од себе да будемо добри домаћини и организатори”- поручио је Трајковић. 

Top