Усвојена листа добитника 1490 стипендија Фонда за младе таленте за студије у Републици Србији

На 100. седници Фонда за младе таленте одржаној 12. маја 2021. године, усвојена је листа 1490 добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање до 1000 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2020/21. годину.

Од 2267 кандидата колико се пријавило на Kонкурс, 990 студената ће добити стипендију за завршну годину основних академских студија, а 500 студената за завршну годину мастер академских студија. На иницијативу Вање Удовичића министра омладине и спорта и председника Фонда за младе таленте Републике Србије и ове године стипендију је добило 90 студената више него прошле године.

Честитамо свим добитницима стипендије и обавештавамо да ће у наредном периоду путем мејла добити обавештење у вези са закључењем уговора.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети ОВДЕ.

Tакође, на 100. седници Фонда усвојена je одлука о расписивању Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2020. године.

 

Top