Удовичић у посети Новом Пазару

 ,,Жеља ми је била да се уверим да је град Нови Пазар урадио све што је било до њих, а то је равнање терена и уређење приступних улица до стадиона. Оно што је најбитније јесте да поштујемо предвиђене рокове и да ће до краја новембра на овом месту бити нов Атлетски стадион. То је један од објеката који желимо да отворимо у овој години. У Костолцу смо отворили Национални гимнастички тренинг центар. Жеља је да отворимо до краја године и Атлетску дворану у Београду. Пре шест месеци отворили смо у Новом Пазару трим стазу и најавили изградњу трим стаза широм Србије“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је подсетио да је ове године покренут пројекат „Доврши започето“. Према речима министра, четири недовршена спортска објекта биће завршена, неће се кретати у изградњу нових, већ ће се завршавати започети објекти. Министар је нагласио да се ширењем спортске инсфраструктуре може привући велики број деце и да је то прави начин да се покаже брига о најмлађима.

 ,,Оно што је урађено када је реч о спортској инфраструктури јесте наставак сарадње са свим савезима и изградња нових националних спортских терена. Жеља је да се изгради Кајакашки веслачки центар у Шапцу, да се отвори едукативни центар за кајак. Водимо бригу о најмлађим спортистима, па смо пре две недеље доделили и стипендије најбољима. Међу њима је било и спортиста из Новог Пазара. Жеља је да спортисти препознају улогу Владе и државе, која им пружа подршку у првим спортским корацима, а не кад већ постигну резултате. Знам да ће 20 одсто  садашњих добитника стипендија постати врхунски спортисти. Зато скрећемо пажњу на најмлађе, да бисмо добили неку нову Амелу из Новог Пазара, неке нове шампионе којима ће се дичити цела земља“, рекао је министар Удовичић.

Говорећи о новом Закону о спорту, министар је позвао грађане да учествују у јавним расправама о Нацрту закона о спорту.

,,Јавне расправе о Нацрту закона о спорту крећу 23. априла у Косовској Митровици, а следећег дана смо у Новом Пазару. Важно је да се што више људи укључи у ову расправу, зато позивам све грађане Србије да учествују. Ово је права прилика да сви који желе помогну, посебно стручњаци из области спорта, да укажу на недостатке постојећег Закона. Мислим да овај Закон и спорт то заслужују. Сада је право време да се интервенише, а не када Закон о спорту већ буде донет“, закључио је Удовичић.

Top