Удовичић са представницима Eгзита

,,Eгзит није само музички фестивал – то је манифестација која има велику улогу и утицај на данашњу омладину. Управо због тога, Министарство омладине и спорта од свог оснивања пружа подршку овом фестивалу“, рекао је министар Удовичић.

До сада је преко конкурса за реализацију и афирмисање међународне сарадње у областима омладинског сектора, фестивал финансиран са преко 6,6 милиона динара. Крајем 2014. године започети су разговори са Фондацијом EXIT, КОМС-ом и Градом Новим Садом око подршке Министарства омладине и спорта кандидатури Новог Сада за Европску престоницу младих 2018. године.

,,Преко 90 % ангажованих на Eгзиту, као и посетилаца су млади. На овом фестивалу се, поред забавних, одржавају и различити едукативни садржаји – промовише се безбедност у саобраћају, као и безбедност младих уопште, стварање услова за квалитетно провођење слободног времена, развијање интеркултуралности, подржава се волонтеризам и активно учешће младих у друштву – зато Министарство омладине и спорта препознаје значај ове манифестације“, закључио је Удовичић.

Eгзит је највећи фестивал у Југоисточној Европи, и више пута је награђен као најбољи европски фестивал. Ове године облежава се 15. година постојања фестивала, од 9. до 12. јула.

Top