Удовичић обишао Арену: Постављање базена иде по плану, биће ово јединствено EП!

„Изузетна ми је част да након скоро деценије поново имамо прилику да будемо домаћини ЕП у ватерполу, јер је Србија земља спорта, земља ватерпола и итекако имамо шта да покажемо свету. Ово првенство ће бити јединствено, нешто што до сада нисте имали прилике да видите у Србији, а и шире. Желимо да овим такмичењем померимо границе и стандарде, и да организујемо што већи број истих у будућности јер то доприноси развоју наше привреде, туризма, и најбољој слици Србије у свету“, рекао је Удовичић.

[caption id="attachment_5748" align="aligncenter" width="640"]Фото: Танјуг, Срђан Илић Фото: Танјуг, Срђан Илић[/caption]

Он је заједно са градоначелником Синишом Малим, председником и генерални секретаром Ватерполо савеза Србије Милорадом Кривокапић и Немањом Маријаном и директором предузећа Европско првенство у ватерполу 2016. Дарком Удовичићем  констатовао да за сада све иде најбољим током. Удовичић је истакао да верује да ће организација овог првенства бити на врхунском нивоу, јер то ова земља, ватерполо, играчи и сви посетиоци заслужују.

[caption id="attachment_5749" align="aligncenter" width="640"]Фото: Танјуг, Срђан Илић Фото: Танјуг, Срђан Илић[/caption]

„Стратешки циљ Владе је да привуче што већи број страних и домаћих туриста и да има што већи број организација већих такмичења. За организацију Европског првенства Влада је издвојила милион евра и још милион и по евра за куповину два базена и то ће бити први пут да ће после неког такмичења нешто и остати јер се базени селе у Врњачку бању где ће бити изграђен Национални центар за ватерполо“, нагласио је Удовичић.

Top