Удовичић: Историјски спортски резултати у 2015-ој

Свечаном пријему присуствовао је и министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је наше репрезентативце бодрио у Казању.

,,Још увек не могу на прави начин да изразим своје задовољство и осећај који имам поводом њиховог успеха. Морам рећи да први пут имам трему и позитивни набој као и док сам играо, а мислио сам да то нестаје када се изађе из спорта. Јако ми је било тешко гледати их, јер колико год морао да будем објективан због позиције на којој јесам, јуче сам схватио да то не могу“, рекао је Удовичић.

Министар је још једном честитао играчима на освојеном злату.

,,Постати првак света је можда лако, али потврдити ту титулу је много теже. Ова победа је зато велика, јер смо је чекали од Рима 2009. Момци су показали да разлогом од њих можемо очекивати још много величанствених резултата“, поручио је Удовичић.

Он је истакао да је ова година најуспешнија за Србију и да се можемо похвалити историјским спортским резултатима. Говорећи о Европском првенству у ватерполу које се 2016. одржава у Београду, Удовичић је рекао да је Влада Републике Србије за то такмичење издвојила 120 милиона динара.

,,Као што смо могли да чујемо од премијера, Влада ће се потрудити да обезбеди још средстава. Жеља нам је да нешто после тог првенства и остане спортистима, да након сваког организованог такмичења у Србији нешто остане као бенефит за тај спорт. Желимо да направимо национални тренинг центар за ватерполо у Врњачкој Бањи, да децентрализујемо спорт и развијамо спортску инфраструктуру у читавој Србији“, рекао је Удовичић.

Он је за крај рекао и да је веома важно да се шири база спорта и да заживи рекреативни спорт. Без јаке базе, каже Удовичић, не можемо ни очекивати победе и врхунске резултате.

Top