Удовичић: Иницијативу прихватиле Албанија и Словенија

Подсећајући да је њу прошле године у Берлину представио премијер Србије Александар Вучић, Удовичић је казао да постоји велика заинтересованост, али да је све још увек у домену иницијативе.

Удовичић је јуче у Бањалуци тим поводом разговарао са министарком породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмином Давидовић и том приликом позвао РС да се активно укључи у иницијативу за оснивање Уније младих Западног Балкана.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4Intt3owyQ0&feature=youtu.be[/embed]

Циљ те иницијативе, како је Удовичић рекао за РТС, јесте јаче повезивање младих у региону, промовисање толеранције и заједнички наступ омладине из региона у аплицирању за пројекте ЕУ за младе.

"Циљ је да дамо могућност младима да се изборе, да постану лидери на Балкану и у Европи и да могу заједнички да конкуришу и решавају проблеме", рекао је Удовичић.

Говорећи о пројекту запошљавања младих у највећим компанијама, Удовичић је указао да је он наишао на позитиван одјек код компанија и привредника и да је циљ да се од њих сазна шта је неопходно урадити да би се млади припремили за конкурсе.

Министар је објаснио да пројекат обухвата 40 највећих компанија, као и да ће на крају тог процеса бити одређене и подстицајне мере за запошљавање младих.

Најављујући да ће Министарство омладине и спорта у петак доделити 300 стипендија младим спортистима, Удовичић је казао да тиме желе да покажу да државне паре "не иду у Звезду или Партизан, већ младим људима", као и да држава брине о будућности и младима.

Top