Пријавите се за први глобални форум о омладинским политикама

Датум: 28.07.2014 | Категорија: Омладина,

У Бакуу ће 28-30. октобра под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Азербејџан, у склопу азербејџанског председавања Комитетом министара Савета Европе, бити одржан први Глобални форум о омладинским политикама. Коорганизатори Форума су Канцеларија специјалног изасланика за младе генералног секретара Уједињених Нација, УНЕСКО, УНДП и Савет Европе, а исти ће окупити преко 700 креатора политика, представника цивилног друштва, стручне јавности, експерата, парламентараца и различитих међународних партнера из више од 150 земаља.

Идеја Форума је да обезбеди платформу за конструктивни дијалог свих актера од значаја у омладинском пољу и пружи општи преглед стања омладинске политике на глобалном, регионалном и националном нивоу. Форум је и идеална прилика да се представе примери добре праксе у раду са младима, као и да се разговара о заједничким изазовима и проблемима. Коорганизатори имају за циљ подстицање отвореног разговора различитих актера у омладинском пољу, усмереног ка изградњи партнерстава и синергије за заједничко деловање и међусекторски приступпитањима од значаја за младе.

Поред представника које ће делегирати државе и међународне организације, 200 омладинских активиста биће изабрано путем конкурса, са фокусом на следећим критеријумима:

  • да су омладински активисти, истраживачи, представници различитих омладинских структура
  • да су узраста 18 до 35 година
  • да поседују адекватно знање енглеског језика
  • да поседују искуство у формулисању, спровођењу и/или мониторингу омладинске политике на националном, регионалном или глобалном нивоу.

Резултатати ће бити објављени до 15. септембра 2014. Све трошкове, укључујучи трошкове азербејџанске визе, сноси организатор. Више информација о Форуму, као у апликациони формулар, могу се наћи на страници www.youthpolicyforum.org.

Назад

Архива вести