Позив ученицима да се пријаве на Kонкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству која су одржана 2019. године

Министарство омладине и спорта позива све ученике средњих школа који су постигли успех на републичким или међународним признатим такмичењима, која су одржана 2019. године, да се пријаве на Конкурс за доделу награда ученицима средњих школа који ће бити отворен до 31. августа 2020. године.

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић је указао на значај награђивања најталентованијих ученика и нагласио да ће држава наставити да награђује изврсности највреднијих средњошколаца.

„Настављамо да награђујемо труд и залагање најбољих средњошколаца Србије. Најбоље ученике мотивишемо да још више напредују, усавршавају се и постижу још боље резултате. Улога младих је веома важна у изградњи будућег друштва, и зато је веома важно да их награђујемо за њихов труд и успех и подржимо их да истрају у својим амбицијамa да остану на врху. На овај начин, кроз награђивање најталентованијих средњошколаца, држава на системски начин показује бригу за младе и њихову будућност“ - истакао је министар  Удовичић.

Фонд за младе таленте Републике Србије је до сада доделио близу 12.700 награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим републичким и међународним такмичењима.

Конкурс је објављен у дневном листу „Курир”, као и на званичним интернет порталима Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs.

Top