Потписан Протокол о заштити младих у спорту

Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, истакао је да данашње потписивање омогућава Заводу да ради свој законски посао.

,,Наш циљ је да о дечјем здрављу водимо рачуна од предшколских дана, да их тестирамо за различите спортове, за шта су нам потребни одговарајаћи кадрови, те ћемо у ту сврху са Бироа за запошљавање ангажовати по пет лекара и ДИФ-оваца. Тако ће и они добити приправнички стаж и уз наше стручњаке радити на остварењу пројекта који је од значаја за Град Београд“, рекао је Бојовић.

На основу уговора превиђеног овим протоколом, Завод ће деци из предшколских установа, као и ученицима из основних и средњих школа под покровитељством Града Београда обезбедити три различита програма: основне спортско-медицинске прегледе, моторичка тестирања и спортско-рекреативне програме.

Градоначелник Синиша Мали истакао је да је један од приоритета Града Београда рад са младима и улагања у спорт на предшколском и школском нивоу.

,,Овај протокол је важан јер даје могућност да Завод за спорт и медицину спорта, заједно са Секретаријатом за спорт и омладину уради обимно истраживање и настави да ради оно што већ ради – медицинске, рекреативне, моторичке прегледе наше деце у вртићима и школским установама. Тако се може утврдити ко је за који спорт способан, у којој мери је неко способан како би се избегло повређивање и све друго што је важно“, рекао је градоначелник.

Top