Помоћница министра за омладину отворила догађај „Са привредом на ти: млади и посао“

Овај догађај реализује се у оквиру пројекта #Праксам – Увођење младих у свет рада кроз радне праксе, који се спроводи уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.

Поздрављајући присутне, помоћница министра за омладину осврнула се на вишегодишњу успешну сарадњу са Београдском отвореном школом у областима образовања и запошљавања младих, те указала на намеру Министарства да настави да подржава унапређење запошљивости младих и њихово повезивање са светом рада, између осталог и кроз подршку пројектима попут овог.

Помоћница минстра за омладину, Снежана Клашња, БОШ

Похвалила је чињеницу да је пројектом #Праксам, чији је данашњи скуп део, омогућена четворомесечна пракса за 28 младих људи, изразивши наду да ће данашње повезивање младих и представника компанија додатно приближити младима свет рада и потенцијалне послодавце.

"Youth2Business" скуп има за циљ да окупи представнике привреде и младе, обезбеђујући простор за њихово повезивање и дијалог. Кроз догађаје овог типа, млади људи могу да сазнају више о појединачним искуствима успешних људи, успешним пословним подухватима у Србији, као и да се информишу о компанијама у којима би се њихове амбиције и стечена знања могла остварити у пуном капацитету.

Помоћница минстра за омладину, Снежана Клашња, БОШ

Током овог скупа, присутни млади имали су прилику да разговарају са представницима различитих компанија које послују у Србији и дођу до драгоцених података о раду истих, што ће допринети њиховом бољем разумевању света рада и захтева који исти ставља пред сваког младог човека.

Top