Отворена трећа сезона "Школе пословних вештина" - Careers

Клашња је упозорила на тренд опадања процента младих у општој популацији и у ЕУ али и Србији, али и додала како наша земља младе посматра као садашњост и има поверење у њихов потенцијал и снагу да развијајући себе, развијају и друштво.

"Боримо се да млади буду заступљени у свим секторским политикама и да се њихов глас чује, али и да се они одговорно односе према заједници. Боримо се за квалитетно и доспутно образовање, како формално тако и неформално, и за запошљавање младих и смањење незапослености посебно код младих из осетљивих група", истакла је Клашња.

Snežana Klašnja

Према њеним речима, Министарство омладине и спорта заговара регионалну и међународну сарању која ће омогућити размену искустава и знања у изградњи света са младима и уважавање међународних оквира у омладинској политици, и као пример навела да је само у 2015. години Министарство омладине и спорта подржао 71 пројекат усмерен ка реализацији циљева Националне стратегије за младе, од којих је један и управо отворена Школа пословних вештина.

Она је подсетила на позив министра Вање Удовичића да се у време кризе инвестира у младе, и изразила уверење да ће се иницијатива Студентске уније ЕТФ-а и спровођење овог пројекта проширити и на друге Универзитете у земљи, како би што већи број студената имао прилике да се на овај начин укључи у праћење савремених трендова у науци и бизнис сектору.

На свечаном отварању треће сезоне Школе пословних вештина говорили су још и проректорка Универзитета у Београду проф. др Нада Ковачевић, потпреседник Народне скупштине Владимир Маринковић и директорка пројекта Марија Јелић, а предавање на тему важности улоге економије у модерној дипломатији је одржао предавач господин Walter Andrusyszyn.

Top