Одржана 15. седница Савета за младе – Са младима, за младе

И данас је на Савету за младе министар Удовичић са представницима младих и представницима органа и институција разматрао иницијативе и разговарао о будућим активностима у омладинској политици Србије.

„Радом Савета за младе у континуитету имамо активно учешће младих у доношењу одлука по питањима која су управо у фокусу младих. Размена идеја, конкретизација предлога и активности, с јединственим циљем побољшања положаја младих темељ је овог Савета. Лично се залажем да свака седница Савета допринесе унапређењу рада, али и деловања свих чланова, и да одавде сви заједно креирамо омладинску политику која ће бити имплементирана тако да нашим младима и убудуће унапређујемо све услове за живот и рад у нашој Србији”, изјавио је министар Удовичић након 15. седнице Савета за младе.

Савет за младе данас је донео одлуку о формирању посебног тела које ће се бавити структуираним дијалогом и Бонским процесом као изузетно важним сегментима и усвојио закључак о потреби уласка у процес измена и допуна Закона о младима.

Такође, министар Удовичић упутио је молбу свим члановима Савета да сви пуним капацитетима мобилишу и пруже подршку младима да приступе вакцинацији, истичући значај вакцинације младих у борби против пандемије.

Top