Министар Удовичић у Шумадији обрадовао мале и велике шампионе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас Баточину, Крагујевац и Аранђеловац, чиме је наставио акцију редовних обилазака локалних самоуправа и опремања школских фискултурних сала широм Србије.

Своју посету Шумадијском округу министар је започео у Баточини, где је обишао Основну школу “Свети Сава” и Средњу школу “Никола Тесла” у Баточини, где ће сви ђаци имати подједнако квалитетне часове физичког, јер су и ове школе данас добиле нове комплете спортске опреме и реквизита.

Након тога, министар је заједно са ватерполо асом и председником Ватерполо савеза Србије Виктором Јеленићем посетио Средњу економску школу у Крагујевцу и том приликом и за фискултурну салу ове школе уручио нови комплет спортске опреме који се састоји од два гола са мрежама, два коша са таблама, мреже за одвојку, као и 40 лопти.

Министар Удовичић данас је имао прилику и да се осврне на своје спортске дане јер је своју посету Крагујевцу наставио у Ватерполо клубу “Раднички”, клубу у ком је завршио своју професионалну играчку каријеру.

“Велико ми је задовољство што смо данас овде, у клубу за који везујем мноштво лепих успомена. Данас сам у друштву великих шампиона који служе као спортски узори нашим најмлађима. Драго ми је што сам са њима могао да се присетим својих играчких дана, али и да се заједно са Виктором Јеленићем уверим да је ово клуб који представља пример клуба који на најбољи начин представља нашу Србију на међународној сцени и ствара будуће репрезентативце”, изјавио је овом приликом министар Удовичић.

Након тога, министру Удовичићу се придружила наша прослављена олимпијска, светска и европска шампионка Јована Прековић у посети њеном родном Аранђеловцу, где су заједно обишли Спортски центар “Шумадија”, као и Основну школу “Светолик Ранковић”, која је такође добила нову спортску опрему и реквизите за фискултурну салу.

“Желим да се захвалим нашој великој шампионки Јовани Прековић која је данас са нама, као и њеном тренеру Роксанди Атанасов. Јованин успех и резултати су мотивација многима, а пре свега нашим најмлађима, да се баве спортом и да теже томе да и они једнога дана буду шампиони попут ње. Управо су фискултурне сале и овакви спортски центри места где се праве први кораци ка томе. Наш посао је да омогућимо нашој деци што квалитетније услове и тиме их заинтересујемо за спорт, а никад већи број деце у систему школског спорта нам говори да у томе и успевамо. На нама је велика одговорност и обавеза да им све то пружимо и зато за мене не постоји ништа драгоценије од њихових осмеха које им данас видим на лицима”, закључио је министар Удовичић.

Top