Министар Удовичић се састао са амбасадорком Народне Републике Кине Њ. E. Чен Бо, и разговарао о новим правцима будуће сарадње

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић сусрео се данас са амбасадорком НР Кине у Србији, Њ. Е. Чен Бо, са којом је отворено и садржајно разговарао о даљем развоју и продубљивању традиционално пријатељских односа између две земље, односно још широј и свеобухватнијој сарадњи, заједничким активностима и програмима у областима омладине и спорта.

Обе стране су се сложиле да је постојећа сарадња у наведеним областима на високом нивоу и да би требало да буде проширена потписивањем новог Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта, што би обема странама омогућило да искористе блиске односе, референтност и стручност својих кадрова, институција и организација како би се отворила нова перспектива за њихов напредак.

Уз констатацију да све већи број наших спортиста и стручњака остварује каријеру у Народној Републици Кини, тема разговора су били и сви други модалитети проширивања узајамне сарадње у области спорта.

Истакнута је и важност спровођења програма, посета и размена корисних за омладину и студенте, посебно кроз проширења активности Фонда за младе таленте Републике Србије и заједнички наступ на међународном нивоу о свим питањима од значаја за омладину.

 

Top