Министар Удовичић са новоименованим амбасадором Турске Хамијем Аксојом – Настављамо са успешном сарадњом у областима омладине и спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са новоименованим амбасадором Републике Турске у Србији Њ. Е. Хамијем Аксојом и том приликом разговарао о продужетку интензивне и богате сарадње везане за све аспекте области омладине и спорта, као и о будућим заједничким активностима.

Министар Удовичић и амбасадор Аксој исказали су потпуну спремност да се даља имплементација Споразума о сарадњи у областима омладине и спорта базира на размени искустава и информација стручњака двеју земаља, организовање припрема спортиста, као и повезивање младих кроз омладинске кампове и волонтерске акције. Саговорници су разговарали и о утицају пандемије на младе и спорт у Србији и Турској.

Министар Удовичић је истакао да је приликом недавног сусрета са турским колегом др Мехметом Мухаремом Касапоглуом на маргинама Етноспорт форума у Истанбулу имао садржајан разговор о будућим заједничким пројектима, који би додатно ојачали успешну билатералну сарадњу.

Top