Министар Удовичић сa новоименованим амбасадором Републике Кореје – Заједничка решеност да се формализује сарадња

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и новоименовани амбасадор Републике Кореје у Србији  Њ. Е. Ђеунг Ли састали су се данас и том приликом разговарали о формализацији сарадње у областима омладине и спорта која би додатно ојачала билатералне односе двеју земаља у будућности.

На самом почетку министар Удовичић пожелео је добродошлицу амбасадору Лију, уз очекивање да ће својим ангажовањем допринети да се интезивира сарадња Републике Србије и Републике Кореје из надлежних области Министарства омладине и спорта.

Министар Удовичић и амбасадор Ли су се током конструктивног разговора осврнули на Светско атлетско дворанско првенство и квалификациони турнир за Светско првенство за кошаркашице који су одржани у Београду и на којима су учествовали и јужнокорејски спортисти. Амбасадор Ли је похвалио изузетну организацију поменутих такмичења и истакао да је Србија препозната у свету као земља гостопромиства и као изузетан организатор највећих спортских такмичења. Министар је истакао да су улагања у српски систем спорта рекордна, да се граде нови капитални спортски објекти, да се у нашој земљи организују најпрестижнија међународна спортска такмичења и да је Србија спремна да угости спортисте из целог света. Министар Удовичић је упутио отворени позив јужнокорејским спортистима да се за највећа такмичења припремају у Србији, а младе да посете нашу земљу и да се повежу са својим вршњацима из Србије.

На крају, саговорници су изразили заједничку решеност да у наредном периоду иницирају формализацију сарадње како би поспешили размену знања и искустава из области омладине и спорта између Србије и Јужне Кореје.

Top