Министар Удовичић са новим шефом Мисије ОЕБС-a у Србији – Наставак богате сарадње

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са новим шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, aмбасадором  Јаном Братуом и разговарао о наставку веома успешне досадашње сарадње. Министар Удовичић је на самом почетку амбасадору Братуу пожелео добродошлицу у Републику Србију и пуно успеха у даљем раду.

Богата сарадња Министарства омладине и спорта и Мисије ОЕБС-а у Србији обухвата низ заједничких пројеката који су се односили на стварање повољног амбијента и могућности за младе да слободно и добровољно учествују у друштвеном животу, промоцији људских права, основних слобода, демократских принципа, дијалога и владавине права. Такође, фокус заједничког деловања био је и на примени стандарда  недискриминације, једнаких могућности, развоја и спровођења модела инклузивне политике, као и унапређивању рада са рањивим групама младих.

Министарство омладине и спорта и Мисија ОЕБС-а сарађивали су и приликом израде Националне стратегије за младе 2015-2025 и Акционог плана за спровођење Националне стратегије за младе за период 2015-2017.

Поред тога, током 2021. године Мисија ОЕБС-а у Србији ће подржати Локални огранак Регионалне канцеларије за сарадњу младих у Београду, као и Националну асоцијацију канцеларија за младе.

Top