Министар Удовичић са амбасадором Кубе о изванредној спортској сарадњи две земље

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са Њ.Е. Густавом Тристом дел Тодом, амбасадором Кубе у Србији, и разговарао о веома успешној сарадњи две земље у области спорта, као и о даљем развоју и продубљивању пријатељских односа Кубе и Србије на том пољу.

Током срдачног и конструктивног разговора, приоритетна тема била је потписивање Меморандума о сарадњи у области спорта између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Националног института за спорт, физичко васпитање и рекреацију Републике Кубе, чији је нацрт спреман.

Меморандум обухвата размену знања и искустава у институционалној сарадњи, у области науке и технологије примењене у спорту, спортској медицини, борби против негативних појава у спорту, организацији спортских догађаја, обуци спортских стручњака, спортској инфраструктури, развоју спорта деце и омладине, бављењу грађана спортом кроз развој и унапређење спортске рекреације, развоју и унапређењу врхунског спорта, спортском туризму, итд.

Констатована је и изванредна постојећа сарадња, која је недавно резултирала одласком наших најбољих рвача на припреме на Кубу, као и ангажманом цењеног кубанског стручњака за првог тренера боксера репрезентације Србије.

 

Top