Министар Удовичић посетио општину Кула и уручио вредну донацију у спортској опреми школама

У наставку свог редовног програма обиласка образовних установа и спортских здања и клубова широм Србије, Министар омладине и спорта Вања Удовичић је данас посетио општину Кула - просперитетну мултиетничку, мултикултуралну и економску средину западно-бачког округа, у којој се наставни програм изводи у девет школа, а спортом се баве мештани свих генерација кроз активности 58 спортских клубова.

Приликом посете једној од школа са најдужом традицијом у Војводини, ОШ „Петефи бригада Кула“, Министар Удовичић је обишао и недавно реновирану фискултурну салу по највишим светским стандардима и уручио вредну донацију у спортској опреми њеним ученицима. Током дружења и разговора са Министром, они су предочили њихове жеље и планове за даље школовање – уз обострану сагласност да је бављење спортом садржај који је један од најкориснијих за здраво одрастање, дружење и стицање важних навика за превазилажење свих изазова и постизање успеха у каријери и током живота.

Министар Удовичић је затим обишао и трофејни РК „Црвенка“, прослављени рукометни клуб са својевремено запаженим успесима и на европском нивоу, који је репрезентативној сцени наше земље дао неколико истакнутих асова. Присуство тренингу првог тима мушке селекције клуба послужило је за садржајан разговор Министра са његовим члановима и управом о њиховим плановима за актуелну такмичарску сезону, условима у којима се овај важан спорт за западно-бачки округ развија и даљим активностима на још већој популаризацији рукомета међу омладином како би се богата и трофејна традиција рукомета успешно наставила.

На крају посете општини Кула, Министар Удовичић је обишао и школу „20. октобар“ у месту Сивац. Занимљива и по томе што спроводи и најсавременији облик образовања кроз две стално умрежене информатичке учионице са великим бројем рачунарских јединица – која уједно служи и за обуку наставног особља, школа располаже и бројним другим садржајима које ученицима пружа изузетне услове за шире образовање, упражњавање разних ван-наставних активности и бављење спортом. Део вредне спортске опреме које је Министарство омладине и спорта том приликом донирало школи ученици су искористили како би свој таленат приказали у активном дружењу у спортској сали школе са Министром Удовичићем – током чега је настало неколико лепих фотографија за сећање са овог јединственог спортског часа.

„Срећан сам што сам се током ове посете општини Кула уверио у разумевање важности и свесрдну подршку актуелним активностима Министарства, чији циљ је систематско обезбеђивање најбољих савремених  услова за развој образовања - које ће младима омогућити да препознају свој потенцијал, дефинишу циљеве њиховог даљег стручног усавршавања и афирмишу се и остваре као задовољни чланови нашег друштва. Уз то, даљим развојем спортске инфраструктуре, тренажних, рекреативних и такмичарских програма и општих услова за бављење спортом – учинићемо све да спорт заузме још важнију улогу као садржај који ће – од предшколског доба до рекреативних узраста – свим становницима овог краја и Србије одрастање и живот учинити здравијим, срећнијим и креативнијим!“ истакао је Министар Вања Удовичић по окончаној посети.

Top