Министар Удовичић отворио Такмичење најбољих ученичких компанија Европе

МЛАДЕ НАДЕ ЕВРОПЕ КРЕИРАЈУ ИДЕЈЕ ЗА БУДУЋНОСТ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је Такмичење најбољих ученичких компанија Европе - највећег европског догађаја у области предузетничког образовања са преко 500 учесника, најбољих средњошколских тимова из 37 земаља. Ова престижна манифестација се први пут одржава у Београду од 16. до 19. јула 2018. године и окупља најбоље средњошколске компаније из целе Европе, које ће у наредним данима представити своје идеје јавности, гостима и члановима жирија.

„Ученичка компанија“ је програм који се заснива на принципу учења кроз рад у ком ученици под надзором обучених наставника ментора стварају компанију, развијају је и затварају у току једне школске године. Они су све време укључени у развој и вођење својих компанија, са реалним производима и услугама, и омогућено им је да зарађеним новцем сами управљају. Србију ће на овогодишњем такмичењу представљати „The Groove Street“ који производи специјалне наруквице са QR кодом на коjoj су сви медицински подаци о особи која је носи, а са циљем бржег и ефикаснијег пружања прве помоћи. 

„Велика ми је част и задовољство што је управо Београд по први пут домаћин ове фантастичне манифестације. Одговорност свих нас јесте да оснажимо младе да препознају своју улогу у савременом друштву, да их подстакнемо и подржимо на свим пољима и да створимо услове и пружимо могућности да своју креативност уложе у унапређење заједница у којима живе. Посебно ми је драго што млади у Србији имају победничку енергију, огроман потенцијал сјајних идеја и одличан капацитет знања и жеље да буду лидери и иноватори, јер су управо они ресурс и  покретачка снага сваког друштва. Ово такмичење управо то показује. Свим тимовима честитам на пословним идејама и желим успешан рад, као и пуно среће не само на овом такмичењу већ на целокупном животном путу који изаберу, сигуран да сваки циљ јесте достижан за сваког младог човека који вредно, храбро и упорно не одустаје од својих снова и идеала“, изјавио је министар Вања Удовичић.

Министарство омладине и спорта континуирано пружа пуну подршку запошљавању и предузетништву младих. До сада је уложено 276 милиона динара у унапређење услова и механизама који поспешују запошљавање, самозапошљавање и предузетништво младих. У оквиру партнерства са организацијом Достигнућа младих, Министарство је, до сада, за реализацију пројеката уложило  13.753.058 динара.

Top