Министар Удовичић отворио Mали сајам спорта у Суботици и обишао Бачку Тополу и Мали Иђош

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је данас Mали сајам спорта у Суботици. Мали сајмови спорта које организују Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије уз подршку локалне самоуправе постали су традиционална манифестација. У последње четири године одржано је више од 20 сајмова широм Србије.

„Млади спортисти имају своје суграђане као узоре, Суботица је град шампиона. То је додатни подстрек и мотив свим младима да високо поставе циљеве и да својим трудом и залагањем постану будући шампиони. Данас и најмлађи имају прилику да се опробају у разним спортским вештинама. На штандовима које на Сајму има свако спортско удружење са територије града Суботице, најмлађима су на најбољи могући начин представљени спортови за које могу да се определе и изаберу своју здраву, можда и шампионску будућност! “ – истакао је министар Удовичић.

Приликом обиласка Бачке Тополе и Малог Иђоша, министар омладине и спорта се дружио са спортистима из локалних клубова и уручио им нову спортску опрему.

„Бачка Топола је средина која воли и цени спорт. Многе генерације успешних фудбалера своје прве кораке направили су управо овде. Верујем да међу младим спортистима са којима сам данас разговарао има оних који ће кренути њиховим стопама. Сви заједно и у Бачкој Тополи и у Малом Иђошу, у сваком месту у Србији, треба да утичемо на најмлађе да се окрену правим вредностима, да спорт постане саставни део њиховог живота и да им укажемо на важност бављења физичким активностима. Свака нова лопта, нови кош, је нада да ће се још више деце активно укључити у неки спорт“ – закључио је министар Удовичић.

 

Top