Министар Удовичић на отварању Националног тренинг центра Снукер савеза Србије

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић присуствовали су отварању нових просторија и Националног тренинг центра Снукер савеза Србије.

Догађају су присуствовали и државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, помоћник министра Дарко Удовичић, представници Савеза спортова Савског венца, чланови УО Снукер савеза, играчи и пријатељи овог спорта. Снукер савез Србије ће од сада користити одговарајући простор, од око 300 метара квадратних у Устаничкој улици.

"Отварањем националних центара показујемо да нам је сваки спорт подједнако битан, желимо да имамо националне тренинг центре широм Србије, па тако и у Београду. Да наша деца имају прилику, како да гледају врхунске спортисте, тако и да крену њиховим стопама, да сваки спорт добије своју базу и да се наши спортисти припремају у Србији, да не иду у иностранство, да не трошимо наше паре негде другде већ да спортисти из других земаља долазе у наше центре", истакао је министар Удовичић.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић је истакла да ова општина кроз пројекат „Пронађи снагу и покрени се“ настоји да приближи разне спортске програме својим грађанима и да их подстакне, а нарочито децу и младе, да своје слободно време проводе бавећи се спортским активностима. Она је додала да је база сваког јаког спорта управо на локалу, те да ће данас бити потписан и протокол о сарадњи између Савеза спортова Савски венац и Снукер савеза Србије, како би се обезбедили што бољи услови за будуће снукеристе са Савског венца и у исто време ојачао Спортски савез Савског венца.

Протокол су потписали Владимир Колаковић председник Снукер савеза Србије и  Милош Мацура секретар Савеза спортова Савски венац.

На крају догађаја, свима који су помогли да Снукер савез Србије добије Национални тренинг центар, уручене су захвалнице.

Top