Министар Удовичић на јавној расправи о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту – Србија лидер региона у области антидопинга

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је данас у јавној расправи о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту, која се одржала у Великој сали Градске општине Стари град.

„Неопходно је извршити измене и допуне важећег Закона о спречавању допинга како бисмо га у потпуности усагласили са домаћим правним оквирима, Светским антидопинг кодексом и пратећим међународним стандардима, који су измењени од почетка ове године. Србија је у области антидопинга до сада показала одличне резултате, заузимајући лидерску позицију у региону у овој области, те сам сигуран да ћемо овим изменама и допунама ту позицију задржати и обезбедити да и у наредном периоду у потпуности испунимо визију Министарства за нултом толеранцијом допинга у спорту у Републици Србији. Приликом израде нацрта испунили смо широк консултативни процес са свим субјектима на које ће Закон директно утицати, а кроз јавне расправе размењујемо мишљења и искуства, с јединственим циљем да будућим изменама и допунама систем спорта још једном заједно подигнемо за лествицу више”, изјавио је министар Удовичић.

Министарство омладине и спорта континуирано ради на спречавању негативних појава у спорту, успостављајући законске оквире и иницирајући едукације и бољу  информисаност свих субјеката у систему спорта, како би се подигла свест о штетним последицама допинга по здравље и каријеру спортиста. Промоција здравог стила живота и „фер-плеја” као јединих правих избора на путу до спортских достигнућа, у фокусу су рада Министарства.

У јавној расправи су учествовали и представници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Антидопинг агенције Републике Србије, Спортског савеза Србије, Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, као и националних гранских и територијалних спортских савеза.

 

Top