Министар Удовичић на Изборном конгресу Светске рвачке федерације - Добродошли у Србију, земљу у којој се спорт живи и слави

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обратио се делегатима из целог света који су се окупили на Изборном конгресу Светске рвачке федерације, који се данас одржао у Београду, уочи Светског првенства за такмичаре до 23 године, чије ће домаћин бити Србија.

„Добродошли у Србију, земљу у којој се спорт живи и слави. Хвала вам што сте препознали наше залагање и потпуну посвећеност да из године у годину постижемо све боље спортске резултате, што сте нам указали поверење да будемо ваши домаћини и дали прилику да још једном покажемо Србију у најлепшем светлу и свима вама који сте највиши представници светског рвања. Поносни смо на то што Србију данас препознају сви по спортским шампионима, али се ту нећемо зауставити. Циљ од кога ни у једном моменту не одступамо је да обарамо рекорде на свим спортским пољима, али и даље развијамо и унапређујемо спортску инфраструктуру и то објектима попут Мултифункционалне дворане која ће бити јединствена, једна од најфункционалнијих и најлепших дворана у региону и у Европи за борилачке спортове.

За Србију је велика част што ћемо и наредне године бити домаћини Светског првенства у рвању за сениоре чиме ћемо у континуитету бити домаћини најбољим рвачима света који су будућност овог спорта који су данас окупљени у Београду и онима који су најбољи рвачи света, наредне године. Сигуран сам да ћемо оправдати ово указано огромно поверење и да ће Србија за све бити земља у коју се радо враћате и по најбољем памтите”, истакао је у свом уводном обраћању министар Удовичић.

Top