Ministar Udovičić na Izbornom kongresu Svetske rvačke federacije - Dobrodošli u Srbiju, zemlju u kojoj se sport živi i slavi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obratio se delegatima iz celog sveta koji su se okupili na Izbornom kongresu Svetske rvačke federacije, koji se danas održao u Beogradu, uoči Svetskog prvenstva za takmičare do 23 godine, čije će domaćin biti Srbija.

„Dobrodošli u Srbiju, zemlju u kojoj se sport živi i slavi. Hvala vam što ste prepoznali naše zalaganje i potpunu posvećenost da iz godine u godinu postižemo sve bolje sportske rezultate, što ste nam ukazali poverenje da budemo vaši domaćini i dali priliku da još jednom pokažemo Srbiju u najlepšem svetlu i svima vama koji ste najviši predstavnici svetskog rvanja. Ponosni smo na to što Srbiju danas prepoznaju svi po sportskim šampionima, ali se tu nećemo zaustaviti. Cilj od koga ni u jednom momentu ne odstupamo je da obaramo rekorde na svim sportskim poljima, ali i dalje razvijamo i unapređujemo sportsku infrastrukturu i to objektima poput Multifunkcionalne dvorane koja će biti jedinstvena, jedna od najfunkcionalnijih i najlepših dvorana u regionu i u Evropi za borilačke sportove.

Za Srbiju je velika čast što ćemo i naredne godine biti domaćini Svetskog prvenstva u rvanju za seniore čime ćemo u kontinuitetu biti domaćini najboljim rvačima sveta koji su budućnost ovog sporta koji su danas okupljeni u Beogradu i onima koji su najbolji rvači sveta, naredne godine. Siguran sam da ćemo opravdati ovo ukazano ogromno poverenje i da će Srbija za sve biti zemlja u koju se rado vraćate i po najboljem pamtite”, istakao je u svom uvodnom obraćanju ministar Udovičić.

Top