Исплаћене награде за освајаче медаља на Олимпијским играма у Токију - Рекордан број освојених медаља за Србију прате никад већи износи новчаних награда

Данас је на седници Владе Републике Србије донетo Решење о додели новчаних награда за спортске резултате за освајаче медаља на Олимпијским играма у Токију, у износу од укупно 2.580.000 евра. Рекордан број освојених медаља за Србију прате и никад већи износи новчаних награда за освајаче, који су данас свима исплаћени.

Према претходно донетој Уредби о националним спортским признањима и новчаним наградама повећан је износ награда, тако да су овог пута освајачи златне медаље добили по 70.000 евра, освајачи сребрне по 60.000 евра, а свима који су освојили бронзу исплаћено je по 50.000 евра, чиме су дуплирани износи награда у односу на Олимпијске игре у Лондону.

На Олимпијским играма у Токију златну медаљу за Србију освојили су таеквондисткиња Милица Мандић, каратисткиња Јована Прековић и ватерполисти, сребро је освојио стрелац Дамир Микец, а бронзано одличје таеквондисткиња Тијана Богдановић, баскеташи 3на3, стрелац Миленко Себић, рвач Зураби Датунашвили и одбојкашице.

 

Top