Елита светске спортске медицине у Србији

Једна од највећих светских клиника за спортску медицину „Аспетар“ из Катара ће, заједно са Републичким заводом за спорт и медицину спорта Србије, бити организатор престижног конгреса на коме се очекује учешће око 50 најугледнијих предавача и професора, око 300 гостију и око 1000 учесника.

Десет најбољих глобалних хирурга и лекара за спортске повреде, који су оперисали и лечили најбоље спортисте света попут Златана Ибрахимовића, Марка ван Бастена и Мајкла Овена и који сарађују с најпознатијим клубовима попут „Барселоне“, „Бајерна“ и „Ливерпула“, предводиће светску елиту на овом конгресу. Између других, учесници конгреса у Београду  биће и главни доктор Међународног олимпијског комитета и ФИФА.

„Изузетна је част што ће Србија бити домаћин светској елити спортске медицине. Наша земља има велику традицију у овој области, а наши стручњаци су изузетно цењени у свету. Конгрес ће бити прилика, не само за промоцију Србије, већ и да се домаћа стручна јавност упозна са светским трендовима у лечењу спортских повреда, да наши лекари успоставе сарадњу са најпознатијим светским лекарима и да њихово знање пренесу у нашу земљу. Србија је већ спортски лидер у овом делу Европе, а желимо да постанемо и лидер у области спортске медицине. Веома сам захвалан држави Катар и клиници „Аспетар“ што су нас препознали као искреног партнера и пријатеља. Пред нама је велики посао и велика одговорност за организацију овог значајног стручног скупа“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Top