ДРЖАВА НАСТАВЉА ДА СТВАРА БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА ДЕЦУ! Министар Удовичић посетио Свилајнац, Рековац, Параћин и Крушевац где се гради нови стадион: Никада не одустајте од својих снова!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић наставио је своју редовну акцију обилазака локалних самоуправа широм Србије данашњом посетом Свилајнцу, Рековцу, Параћину и Крушевцу.

Настављено је континуирано опремање школских фискултурних сала у склопу редовног програма Министарства омладине и спорта, те су нове, вредне комплете спортске опреме и реквизита данас добиле Средња школа у Свилајнцу, Економско – трговинска и Технолошка школа у Параћину, као и Основна школа “Јован Јовановић Змај” у Крушевцу.

Током посете, министар је обишао нове спортске терене у Рековцу чију је реконструкцију финансирало Министарство омладине и спорта, као и радове на изградњи стадиона ФК “Јединство” у Крушевцу и истакао значај улагања у спортску инфраструктуру.

“Циљ Министарства омладине и спорта је да из године у годину расте број деце широм наше Србије којима ће спорт бити доступан пре свега у фискултурним салама и на спортским теренима у њиховом месту. Управо се ту и праве први спортски кораци и стварају будући шампиони и репрезентативци. Константним улагањем у спортску инфраструктуру радимо на стварању што бољих услова за бављење спортом на локалу и задовољство ми је да видим да постижемо видљиве и жељене резултате.

Постављамо нове стандарде и градимо још успешнију будућност српског спорта. Настојимо да подстичемо наше најмлађе да се баве физичком активношћу, јер само тако могу да стекну здраве навике и да им спорт буде свакодневни избор”, изјавио је министар Удовичић.

Top