Uspešno okončana radna poseta Komisije za koordinaciju pitanja mladih Bosne i Hercegovine

Prisutne je pozdravila pomoćnica ministra za omladinu, Snežana Klašnja sa saradnicima, predstavljajući omladinsku politiku Republike Srbije i ukazujući na aktivnosti čija je realizacija planirana za naredni period. Uvodna sesija omogućila je i upoznavanje sa aktuelnim stanjem u oblasti omladine u Bosni i Hercegovini, te podstakla razgovor o mogućnostima za realizaciju zajedničkih aktivnosti.

New Image5

U nastavku, gostima je predstavljen rad Fonda za mlade talente, a bili su u prilici i da razgovaraju sa predstavnicima Krovne organizacije mladih Srbije, Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada i Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade. Dodatno je otvoreno pitanje saradnje u oblasti sporta, te je Sektor za sport predstavio svoja postignuća, otvarajući prostor za saradnju u ovom polju.

Poseta Komisije za koordinaciju pitanja mladih Bosne i Hercegovine

Drugog dana posete, predstavnici Komisije za koordinaciju pitanja mladih posetili su Kancelariju za mlade Temerin, upoznajući se sa razvojem lokalne omladinske politike i radom lokalnih subjekata posvećenih boljem položaju mladih. Tom prilikom, ispred Opštine Temerin pozdravio ih je Đuro Žiga, predsednik Opštine.

Poseta Komisije za koordinaciju pitanja mladih Bosne i Hercegovine

U nastavku dana, delegacija je posetila i Volonterski centar Vojvodine, stavljajući fokus na dijalog o podsticanju volonterizma među mladima.

Razmena iskustava i upoznavanje gostiju sa situacijom na nacionalnom i lokalnom nivou rezultirala je nizom ideja za dalji zajednički rad, koje su trećeg dana posete pretočene u Akcioni plan za 2016. godinu.

Poseta Komisije za koordinaciju pitanja mladih Bosne i Hercegovine

Radna poseta Komisije za koordinaciju pitanja mladih realizuje se u sklopu postojećeg Memoranduma o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, potpisanog 2012. godine u Sarajevu.

Top