Udovičić sa tvorcima električnog traktora: Podržite srpski tim na putu do finala!

Članovi tima „Idvorski elektrik traktor“ osmislili su električni traktor koji, za razliku od konvencionalnog, ne zagađuje zemlju i vazduh, pouzdaniji je i povoljniji za eksploataciju i održavanje. Nikola Popov, Dalibor Marković i Ivan Jovanov imaju šansu da se putem globalnog onlajn glasanja plasiraju u finale takmičenja.

,,Oduševili su me ovi mladi ljudi i njihov preduzetnički duh, kreativnost i ideje. Jako je važno da podržimo preduzetničke inicijative mladih, jer su oni resurs inovacija i budućnost Srbije. Zbog toga još jednom pozivam sve građane naše zemlje, ali i iz regiona i sveta da podrže ove momke tako što će glasati svakoga dana, jer su oni nešto najbolje što Srbija ima!“, rekao je Udovičić.

Nikola, Dalibor i Ivan su jedini tim iz Srbije koji učestvuje na takmičenju ove godine, a za projekat električnog traktora možete glasati svakoga dana na linku:

http://www.gistnetwork.org/content/tech-i-semi-finalists-voting

Ove godine konkurisalo je 1.075 timova iz 104 zemlje sa ekonomijama u razvoju, a nakon intenzivne evaluacije od strane ekspertskih panela, samo 102 prijave su se kvalifikovale za polufinalnu fazu on-line globalnog glasanja. Udovičić je pre nekoliko dana putem Tvitera pozvao sve građane da glasaju za ovaj projekat.

TWIdvorski

Top