Udovičić dodelio stipendije najboljim studentima u Novom Sadu

„Dodela stipendija nije kraj naše brige o mladima, već želimo da ih motivišemo da ostanu i rade u Srbiji. Kroz saradnju sa kompanijama u Novom Sadu, Gaspromom, ERSTE bankom i Ninamedia-om, više od 200 stipendista dobilo je mogućnost prakse ili zaposlenja. Saradnja sa kompanijama nam je jako važna s obzirom na to da trećina stipendista nakon prakse dobije posao“, rekao je ministar omladine i sporta koji je i predsednik Fonda za mlade talente.

Od 2008. godine do danas, Fond za mlade talente je stipendirao 2695 studenata sa Univerziteta u Novom Sadu, u čije je školovanje i akademsko usavršavanje država investirala 739.100.000,00 dinara.

Ministar omladine i sporta posetio je i Bečej u kome je dodelio sertifikate u okviru programa „Jednaka šansa za sve mlade 2"  koji  je nekoliko  omladinskih organizacija, a pre svega  BUM (Bečejsko udruženje mladih), sprovelo u delo zahvaljujući finansiranju Ministarstva omladine i sporta.

„Podržali smo projekat jer su neformalno obrazovanje i praksa preduslov za zaposlenje mladih. Ono što je jako važno jeste da se na ovome ne završi, već da vam ovo bude samo jedan stepenik na putu do zaposlenja. Drago mi je da ovde vidim mlade ljude koji su od najranijeg doba prepoznali potrebu za stručnim usavršavanjem. Za svaku je pohvalu to što ste odlučili da svoje slobodno vreme iskoristite za učenje, jer je znanje nešto što vam niko ne može oduzeti“, istakao je Udovičić.

Top