Udovičić: Cela Srbija uz sportiste, podrška i u sred noći

„Teško je u ovom trenutku poslati poruku sportistima, bitnije je poslati poruku svima nama koji smo daleko od njih i ne možemo da ih bodrimo kao ranije. Znam da je sportistima potreban osećaj da imaju podršku, da je Srbija uz njih, bez obzira što su neke utakmice u sred noći. Da pozovemo i dijasporu, kojoj će možda biti i lakše da gledaju zbog vremenske razlike", rekao je Udovičić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, naš zadatak je da srpskim sportistima damo podršku koju očekuju, za koju su se borili i koju su zaslužili.

„Da budemo mi ti koji će biti ona prekretnica u teškim trenucima, kada se lomi u rezultatu, kada je potreban zaveslaj više, udarac više, koncentarcija kada se puca, da smo svi tu. Ipak, sportista prati i vidi kad se gledaju utakmice, da su puni kafići, da se vidi sloga, zajedništvo, da budemo svi kao jedan, pogotovo jer očekujemo rekordan broj medalja".

Udovičić kaže da je nezahvalno licitirati sa brojem medalja, da li je to šest, sedam ili osam i da bi kao navijač voleo da ih bude 17.

„Predviđanja mogućih medalja su 17, ne možemo da imamo 18, ali ajde da ne licitiramo, na OI uvek neko iznenadi, neko razočara, to je normalno, to je sport, ne možemo očekivati da se ispune sva očekivanja. Brojke su na našoj strani, semafor pokazuje da u poslednje tri godine imamo skoro 50 odsto osvojenih medalja, ukupno 76 i da možemo da se nadamo najboljem rezultatu. To nisu nade na osnovu naših pustih želja, kladionicarskih razmišljanaj ili bliskih odnosa sa sportistima. Nadam se da će nas obradovati, ali i da ćemo biti podstrek i onima koji ne osvoje medalju, razočaraju sebe same, ali da ne vide da su nas razočarali jer to ni u jednom trenutku nisu zaslužili", rekao je ministar.

Udovičić ističe da država stoji iza svakog sportiste, da je stajala sve vreme priprema za Rio i da sa ponosom može da kaže, da su na današnji dan, sportistima ispunjene sve želje.

„Iz iskustva mogu da kažem da je ova ekipa otišla sa najvišim ocekivanjima, pobedničkim mentalitetom i stavom da pobedi sve. Možda ranije nije bilo tako, ali u poslednje dve godine napravili smo takvu atmosferu i siguran sam da će naši sportisti na najbolji način predstavljati Srbiju. Ispunili smo sve želje, povećali nagradu za zlato za 10.000 evra, da bi ih dodatno motivisali. I sam kada sam bio sportista nije mi toliko značilo šta će ministar ili neko drugi da kaže, najbitniji su bili uslovi, voda čista, topla, da putujem normalno, da je smeštaj normalan, ishrana dobra. Sada je sve u redu, cak je većina želela da obavlje pripreme u Srbiji, što ranije nije bilo tako i to je ogroman pomak jer smo radili na infrastrukturi", zaključio je Udovičić, koji je tokom karijere osvojio tri olimpijske medalje - srebro u Atini 2004. i bronze u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

 
Top