Svečano otvoren 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu

Pred velikim brojem posetilaca, sportista i sportskih radnika, predstavnika medija i zvanica, u impozantnom ambijentu Hale 1 Beogradskog sajma svečano je otvoren 8. Međunarodni sajam sporta, tradicionalna sportska manifestacija na kojoj će i ove godine biti predstavljeni najznačajniji rezultati srpskog sporta, a najmlađi se upoznati sa više od 60 sportova koje će prezentovati sportski savezi.

Nakon što je hor „Kolibri“ otpevao himnu „Bože pravde“, prisutnima su se obratili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Zatim je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zvanično otvorio Sajam, istakavši da je to najbolje mesto gde mladi ljudi mogu da se opredele za neki sport, okušaju u onim manje poznatim sportovima, ali i da upoznaju svoje idole.

„Ovo je prilika da roditelji dovedu decu i da ih kroz igru i zabavu u 30 aktivacionih zona podstaknu da izaberu sport koji im se sviđa. Veoma je važno da im od najranijeg uzrasta usadimo ljubav prema sportu, da im sport postane svakodnevica. Sajam sporta je pravo mesto za to“, rekao je Udovičić.

Zahvalio se i svim sportistima što nas i našu zemlju predstavljaju u najboljem mogućem svetlu: „Želim da im poručim da smo ponosni na njih. Takođe želim da čestitam svima koji su uspeli da ispune olimpijsku normu za Tokio. Ulaganja u vrhunski sport veća su neko ikada, a naši sportisti nas svojim maksimalnim zalaganjem i uspesima na borilištima samo podstiču da još više ulažemo i obezbedimo im najbolje uslove“.

Među zvanicama na ceremoniji otvaranja bili su i visoki zvaničnici u Vladi Republike Srbije, predstavnici diplomatskog kora, predsednici i funkcioneri brojnih sportskih saveza, sportski stručnjaci, kao i delegacija Opšte uprave za sport Kraljevine Saudijske Arabije i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, sa kojima je započet bogat program bilateralnih sastanaka na ovogodišnjem Sajmu sporta.

 

Top