Svako od nas može biti šampion – Evropska nedelja sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je povodom obeležavanja Evropske nedelje sporta, koja se i ove godine organizuje u Srbiji, s ciljem da podstakne razvoj sporta i fizičke aktivnosti, istakao: „Na moje veliko zadovoljstvo, i kao ministra omladine i sporta i kao bivšeg sportiste, u Srbiji se i ove godine obeležava Evropska nedelja sporta. Cilj svih aktivnosti koje su organizovane u okviru ovog sportskog događaja je da inspirišu i podstaknu sve nas da se pokrenemo i da fizička aktivnost bude deo svakog našeg dana. Srbija, zemlja vrhunskih sportskih šampiona mora da bude i zemlja zdravih navika svakog od nas. Zato, hajde da zajedno pomerimo granice i pokažemo da smo šampioni svi, svakog dana!”

Evropska nedelja sporta realizuje se od 23. do 30. septembra kroz mnogobrojne sportske i edukativne događaje širom Srbije, sa ciljem da se što veći broj građana, bez obzira na starost i fizičku spremu, podstakne na bavljenje fizičkom aktivnošću i edukuje o zdravom načinu života. Tokom trajanja ovog sportskog događaja, koji je iniciran od strane Evropske komisije, očekuje se da će oko 56 miliona Evropljana učestvovati u raznim sportskim aktivnostima.

Nacionalni koordinatori Evropske nedelje sporta za Srbiju su Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije, a događaj je sufinansiran sredstvima programa Evropske unije Erasmus+.

 

Top