Predstavljen Nacionalni program zapošljavanja mladih do 2020. na Kopaonik biznis forumu

On je istakao da je gorući problem mladih u Srbiji nezaposlesnot i da je upravo zbog toga u 2015. godini pokrenuo konsultacije sa najuspešnijim kompanijama u Srbiji o problemima sa kojima se susreću kada zapošljavaju mlade.

„Ono što su kompanije istakle kao najveći problem jeste činjenica da su mladi nepripremljeni za rad u struci, odnosno da nemaju dovoljno prakse. Upravo zato danas želim da uputim poziv svima prisutnima, predstavnicima kompanija i institucija da daju šansu mladima da steknu iskustvo i praksu. Ona je neophodna i izuzetno važna stvar za profesionalni razvoj mladog čoveka“, rekao je ministar omladine i sporta.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, Kopaonik biznis forum

Udovičić je istakao da je cilj programa da se promeni sistem vrednosti kod mladih, kao i da mladi poseduju primenjiva znanja i veštine i pohađaju praksu. 

„Mehanizam za sprovođenje mera je formiranje Saveta za zapošljavanje mladih predsednika Vlade Republike Srbije. Smatram da su zajednički rad i delovanje sva tri sektora – javnog, privatnog i civilnog od presudnog značaja za rešavanje problema zapošljavanja mladih“, naglasio je Udovičić.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, Kopaonik biznis forum

On je na Biznis forumu predstavio javnosti i Nacionalni fond za razvoj sporta, čije je osnivanje predviđeno novim  Zakonom o sportu.

„Cilj ovog Fonda jeste ulaganje, pre svega u rekreaciju, kao najširu oblast sporta koja je dostupna svim uzrastima. Moram da naglasim da će proces ulaganja sredstava u Fond biti apsolutno transparentan, a sva uložena sredstva javno dostupna i vidljiva, kako bi investitori mogli da prate gde odlazi svaki dinar koji su uložili“, rekao je ministar Udovičić.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=-ap-Y9YwXTs&feature=youtu.be[/embed]
Top