Potpisan ugovor o finansiranju 28. Beogradskog maratona

,,Skoro 5.000 trkača, među kojima će biti učesnika iz celog sveta, govori o značaju ove manifestacije. Maraton je sastavni deo sportskog života Beograda i naše zemlje. Brine me podatak da svako peto dete u Srbiji ima prekomernu težinu. To je jedan od problema sa kojima kao ministarstvo treba da se suočimo i da radimo na njemu. Pružanjem podrške ovakvim manifestacijama, želimo da promovišemo sport i rekreaciju među mladima“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 Ministar se zahvalio i Atletskom Savezu Srbije na saradnji i pohvalio njihove dosadašnje rezultate u oblasti širenja sportske infrastrukture, i broja dece koja kreću da se bave atletikom. Atletski Savez Srbije je, prema rečima ministra, pokazao da itekako brine o budućnosti atletike i rekreacije.

 Govoreći o Beogradskom maratonu, ministar Udovičić rekao je da se nada da će ova manifestacija i u budućnosti na ulicama Beograda okupljati veliki broj učesnika.

 ,,Time šaljemo poruku da je Srbija zemlja sporta, i da sportskim događajima i manifestacijama pridajemo veliki značaj. Zato pozivam sve građane da sa decom i prijateljima ove subote izađu na ulice, učestvuju u nekoj od trka“, poručio je ministar Udovičić.

 Beogradski maraton biće održan u subotu 18. aprila, u 10.00 časova.

Top