Poboljšanje položaja mladih zadatak za celo društvo

„Mladi se danas u Srbiji suočavaju s brojnim problemima. Najveći, koji za sobom donosi i skoro sve druge, jeste nezaposlenost. U Srbiji živi skoro milion i po mladih ljudi od 15 do 30 godina. Najveći deo njih nema posao i ne može samostalno da se izdržava. Kao ministar zadužen za omladinu, promenu te sumorne slike smatram svojim zadatkom. Moramo učiniti sve da svako od njih dobije šansu da obezbedi bolji život sebi, svojoj porodici i zajednici, kao i da ima pristup kvalitetnom obrazovanju i zaposlenju“, rekao je ministar Udovičić otvarajući manifestaciju „Mladi su uvek u modi“ koju je povodom Međunarodnog dana mladih organizovao gradski Sekretarijat za sport i omladinu.

Udovičić je istakao da je unapređenje položaja mladih, u svim aspektima njihovih života, obaveza celog društva. „To nije posao za samo jedno ministarstvo, to je posao za sve nas. Moramo da radimo brzo i efikasno da bi se problemi rešili što pre, jer mladi nisu samo naša budućnost, mladi su sadašnjost Srbije i zaslužuju da dobiju najbolje šanse da ispune sve svoje potencijale. Zato je misija Ministarstva omladine i sporta organizovano i sistemsko sprovođenje mera na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou koji imaju za cilj poboljšanje položaja mladih i kvaliteta njihovog života“, kazao je ministar omladine i sporta i iskoristio priliku da pozove „privrednike i sve koje su u prilici da se osvrnu oko sebe i kad god je to moguće pruže šansu svakom mladom čoveku, jer će tako pomoći i dobroj budućnosti Srbije“.

Sekretarijat za sport i omladinu organizovao je obeležavanje Dana mladih sa ciljem promocije mobilnosti mladih i mogućnostima interkulturnog učenja, kulture nenasilja, ravnopravnosti i tolerancije. Na predstavljanju programa usmerenih na kvalitetno provođenje slobodnog vremena i podsticanje neformalnog obrazovanja govorio je i gradonačelnik Siniša Mali.

 
Top