Pet medalja srpskih tekvondista na Prvenstvu sveta

Gvadalahara je proteklih nedelju dana bila epicentar i poprište borbi najboljih tekvondista sveta. Seniorsko prvenstvo planete okupilo je najbolje takmičare među kojima se za medalje borilo pet reprezentativki i pet reprezentativaca Srbije.

Već prvog dana učešća predstavnika Srbije na šampionatu u Meksiku našoj zemlji je stigla sjajna vest, zlato je osvojio Mehdi Hodabahši, srebro Aleksadra Perišić. Usledila je bronza Stefana Takova u kategoriji do 74 kg nakon što je u polufinalnoj borbi Španac Daniel Kesada Barero odneo pobedu rezultatom 2:1. Bronzu je osvojila i Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kg nakon što je u polufinalu od nje bila bolja Amerikanka Makajla Grinvud rezultatom 2:1. Novo zlato Srbiji donela je Nadica Božanić u kategoriji do 73 kg. Nadica je u finalu savladala Korejanku Dabin Li rezultatom 2:0, i osvojila pobedničko postolje!

Čestitke našim sjajnim tekvondistima uputio je ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić.

“Dragi srpski tekvondisti, selektore, članovi stručnog štaba, U ime Ministarstva sporta Republike Srbije i u svoje lično ime, čestitam vam fantastičnu nedelju na Svetskom šampionatu u Meksiku u kojoj ste Srbiji iskovali pet odličja: Nadica Božanić (zlato), Mehdi Hodabahši (zlato), Aleksadra Perišić (srebro), Tijana Bogdanović i Stefan Takov (bronze). Srpski tekvondisti tradicionalno najveća svetska i evropska takmičenja završavaju okićeni medaljama i uživaju veliki ugled, zbog kojeg svi osećamo veliko zadovoljstvo. Želim vam puno sreće na svim narednim takmičenjima i izražavam duboku nadu da ćete nastaviti ovim putem, ostati u samom svetskom vrhu i nastaviti da nas činite srećnim i ponosnim”.

Top