Peruničić ugostio predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije

Zvanična komisija EUSA u najvišem sastavu boravi u Beogradu od 17. do 19. marta radi obilaska sportskih i smeštajnih kapaciteta, relevantnih institucija i organizacija, a odluka o domaćinu biće doneta na kongresu EUSA u Vroclavu, u aprilu.

”Drago mi je što imamo priliku da ugostimo čelnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije. Kandidatura Beograda za domaćina Evropskih studentskih igara 2020. godine sjajna je prilika za promociju Srbije i šansa da se pokažemo kao dobri domaćini. Imamo mogućnosti i uslove za održavanje ovog takmičenja i nadamo se najboljem ishodu u aprilu”, rekao je Peruničić.

Perunicic

On je istakao da je jedan od prioriteta Ministarstva omladine i sporta infrastruktura upravo zbog uslova za organizovanje takmičenja na evropskom i svetskom nivou, kao i da ovakvo masovno takmičenje pozitivno utiče na razvoj sportskog turizma naše zemlje i motiviše i podstiče mlade da se bave sportom.

Peruničić je poručio da će Srbija, ukoliko bude izabrana biti najbolji domaćin svim takmičarima, da će organizacija, kao i uvek, biti na vrhunskom nivou i da ćemo iz naše zemlje poslati divnu sliku svetu.

Prijemu su prisustvovali predsednik EUSA Adam Roček, generalni sekretar Matjaž Pečovnik i član IO Ivana Ertlova, kao i predstavnici Univerzitetskog sportskog saveza Srbije: predsednik Siniša Jasnić, generalni sekretar Đoko Čučković, menadžer projekta kandidature Srđan Bošković, izvršni sekretar Dragica Jovanović i prorektor za međunarodne odnose Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Top