Peruničić ugostio delegaciju Kineskog olimpijskog komiteta

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine isporta Predrag Peruničić primio je danas u Palati Srbija delegaciju Nacionalnog olimpijskog komiteta Narodne Republike Kine i Generalne uprave za sport Kine sa kojima je razgovarao o temama koje su značajne za sport i razvijanju saradnje u oblasti sporta.

Peruničić je na sastanku  poželeo dobrodošlicu visokim zvaničnicima Kineskog olimpijskog komiteta i izrazio uverenje da će saradnja između dve države kroz saradnju insitucija u oblasti sporta biti intenzivirana u narednom periodu.

„Ministarstvo je uredilo sistem sporta koji donosi dobre rezultate. Trudimo se da ga svakodnevno unapređujemo u saradnji sa našim strateškim partnerima: Olimpijskim komitetom Srbije, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Sportskim savezom Srbije, Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Antidoping agencijom Republike Srbije“, rekao je Peruničić.

Predrag Peruničić istako je da je unapređenje školskog, rekreativnog, univerzitetskog i vrhunskog sporta, kao i razvoj sportske infrastrukture osnovni su prioriteti Strategije razvoja sporta Republike Srbije.

Kineska delegacija zahvalila se na srdačnom prijemu, pohvalila uspehe srpskih sportista i istakla da su joj izuzetno značajna preneta iskustva Srbije u pogledu normativnog uređenja i finansiranja sporta, saradnje između vladinog i nevladinog sektora u oblasti sporta, obezbeđenja zdravstvene zaštite sportistima, radno-pravnog statusa i obrazovanja sportista, kao i sa merama koje Ministarstvo sprovodi s ciljem unapređenja sistema sporta uz uvažavanje autonomije sporta.

Prijemu su prisustvovali i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, Damir Štajner izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije i Miloš Milenković član upravnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i predstavnici Ministarstva omladine i sporta.

Top