Paraolimpijski školski dan u Školi ,,Ruđer Bošković” - Hrabri ne spuštaju glave!

Škola ,,Ruđer Bošković” održala je devetu po redu tradicionalnu humanitarnu manifestaciju ,,Humanost na delu u dečijem odelu”. I ove godine tradicionalnu humanitarnu manifestaciju organizovali su zajedno sa predstavnicima Paraolimpijskog komiteta koji su svojim prisustvom i učešćem, dali veliki doprinos u podizanju humane svesti. Cilj manifestacije je promocija paraolimpijskih vrednosti među školskom decom i njihovo upoznavanje sa paraolimpizmom, pravima i mogućnostima osoba sa invaliditetom.

Na svim terenima organizovane su sportske aktivnosti, a centralno mesto pripalo je  aukcijskoj prodaji rukotvorina naših đaka koja ima za cilj da sakupljenim sredstvima pomogne deci i mladima iz ,,Svratišta” i ,,Dnevnom boravku Čukarica” za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Akciju su pored proslavljenih srpskih sportista paraolimpijaca na čelu sa našom najtrofejnijom stonoteniserkom Branislavom Pekić Ranković svojim prisustvom podržali i državni sekretar u Ministarstvu za sport gospodin Marko Kešelj, predsednik POKS-a Zoran Mićović, Damir Kahriman proslavljeni sportista golman,  Dušan Cvetinović proslavljeni fudbaler mnogih inostranih klubova, Branko Kokir istaknuti rukometaš i mnogi drugi.

„Želim da pozdravim sve prisutne u ime Ministarstva sporta Republike Srbije i moje lično ime. Ministarstvo sporta je uvek tu da podrži i pomogne sve vrste manifestaija humanitarnog karaktera, posebno u paraolimpijskom sportu, gde svi imamo zadatak da se podigne svest o paraolimpijskom sportu. Sport razvija humanost i čini da budemo bolji ljudi, a jedan od dokaza je upravo i ova manifestacija koja je upravo takva i tradicionalna. Sport nas spaja, čini društvenijim i boljim u svakom pogledu” – rekao je na svečanom otvaranju manifestacije ,,Humanost na delu u dečijem odelu” državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

Top