Oproštajna poseta ambasadorke Čen Bo

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić ugostio je u kabinetu ministarstva Nj.E. ambasadorku Narodne Republike Kine u Srbiji gospođu Čen Bo kojoj se mandat u našoj zemlji završava 8. avgusta 2023. 


Čen Bo je na mestu ambasadorke Kine u Srbiji od 2019. godine, a sada joj ističe četvorogodišnji mandat, nakon čega se vraća u svoju zemlju. Reč je o ženi koja puno uradila u jačanju bratskih veza Srbije i Kine, na realizaciji brojnih projekata koji su dobrobit za oba naroda, koja je omiljeno lice i veoma poštovana u našoj zemlji, ženi koja je ušla u srce srpskog naroda svojom dobrotom, vrednoćom i plemenitošću. 


Ministar Gajić je u znak zahvalnosti i sećanje na Srbiju koju je ambasadorka Čen Bo gledala i doživljavala kao svoju zemlju, poklonio repliku Miroslavljevog jevanđelja, najznačajnijeg pisanog spomenika našeg naroda. 
“U danu kada napuštate uzvišenu dužnost ambasadora Narodne Republike Kine u našoj zemlji, ovim najznačajnijim pisanim spomenikom našeg naroda, želimo da Vas neprestano podsećamo na vezu naših naroda. Vezu koja se ne ogleda samo u nesebičnoj podršci koju naši narodi daju jedan drugom, nego i u tome što su, svaki u svom regionu planete, bili i ostali stožeri kulture i civilizacije. Večito zahvalni na Vašem radu” – rekao je ministar Gajić.

Top