ODRŽANA GODIŠNjA SVEČANOST SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

Tradicionalnom Godišnjom svečanošću, Sportski savez Beograda je u prisustvu velikog broja zvanica iz sportskog i javnog života zaokružio godinu i uručio priznanja za postignute sportske rezultate i sportski doprinos u 2022. godini.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj je pozdravio prisutne, čestitao na svim ostvarenim uspesima i poželeo da u budućnosti beleže vrhunske rezultate kao i do sada.

Za najboljeg sportistu proglašen je tekvondista Mahdi Hobadaši iz Tekvondo kluba „Galeb“, za najbolju sportistkinju odbojkašica Bojana Drča, a najuspešniji parasportista Petar Milenković. Najbolji sportski klub u 2022. je vaterpolo klub „NOVI BEOGRAD“, čiji je direktor Slobodan Soro primio priznanje koje mu je uručio državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

Dodeljena su i priznanja za najbolje mlade sportiste do 20 godina: veslačima Mihajlu Dediću i Nemanji Luladžiji i mladoj atletičarki Angelini Topić. Nagradu za životno delo dobio je Petar Stakić, dugogodišnji sportski radnik i doajen srpskog rekreativnog sporta. Nagradu mu je uručio Dane Korica.

Predsednik Sportskog saveza Beograda Đorđe Pejčić je istakao da su godinu za nama obeležili brojni sportski događaji, nove titule, uspesi i medalje, kada je grad Beograd bio pokrovitelj preko 32 velika sportska takmičenja kao što je: Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, Svetsko prvenstvo u rvanju, Evropsko prvenstvo za juniore u kajaku, Svetski kup u veslanju, Evropsko prvenstvo za mlade u stonom tenisu i preko 60 takmičenja Trofeja Beograda u isto toliko sportova.

Dodeljena su i posebna priznanja za doprinos u sportskom novinarstvu novinarima Jovanu Sekuliću i Ivanu Cvetkoviću. Svečanost koja je upriličena u hotelu „Golden Tulip Zira“, uveličao je hor Braća Baruh pod vođstvom Stefana Zekića.

Top