Održan sastanak najvišeg sportskog tela Srbije sa čelnim ljudima srpskog sporta na KiM

Srbija uvek i zauvek uz svoj narod! Srbija je kroz vekove bila izložena strujama svetskih sila koje žele da gospodare svim prostorima planete u kojima imaju doboke interese, pre svega ekonomske, kroz ekspolataciju prirodnih resorsa, ali i političke kroz uticaj iz određene tačke na ostatak regiona. Srbija, bogata rudama, vodama, podneblje vrednih ljudi sa genetskim kodom šampiona i heroja, oduvek je privlačila strane sile i bila poprište njihovih ratova. Ništa se nije promenilo na našem tlu, kroz istoriju pletu se iste priče, isti pritisci, iste teme sa istim ciljem pokušavaju da slome kičmu našem narodu, ali isto tako naš narod ostaje veran sebi, dostojan svojih predaka, ne poznaje opciju poraza i hrabro i samouvereno ide napred kroz budućnost i sve ono što ona donosi, štiteći brat brata, boreći se za pokolenja i opstanak naroda koji broji vekove, koji je autohton i suveren na svojoj teritoriji.

U Palati Srbija ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, generalni sekretar SSS Goran Marinković, posebni savetnik ministra Dejan Bojović i šef kabineta Ministarstva sporta Jovan Knežević imali su sastanak sa najvišom srpskom sportskom delegacijom sa teritorije autonomne pokrajine Kosova i Metohije.


U ime srpskog sporta na KiM sa članovima najvišeg sportskog tela Srbije razgovarali su: predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač, potpredsednik SS KiM Siniša Lazić, generalni sekretar SS KiM Ivan Dimitrijević, predsednik Fudbalskog saveza KiM Igor Uljarević i predsednik Odbojkaškog saveza KiM Nikola Radomirović.

Srbija i Ministarstvo sporta svakog trenutka su i biće uz svoj narod na KiM. Razvoj sporta i fizičko vaspitanje je jedna od važnih aktivnosti koja će u budućnosti dobiti na intenzitetu u ovom južnom delu naše zemlje. Uz mir i stabilnost, prioritet delovanja za dobrobit našeg naroda je konstatna obuka i rad na zdravim navikama našeg stanovništa, razvoj sporta u svim njegovim aspektima kako organizacionog i trenerskog kadra, tako i izgradnja samih sportista i budućih asova koji će nas kao i svi do sada širom meridijana predstavljati u najlepšem svetlu i biti najbolji ambasadori naše zemlje. Rame uz rame borba za srpski sport i bitka za razvoj i izgradnju jakih snaga onih koji dolaze na šampionski scenu sveta je pred nama. Zaključak sastanka je da će svi biti posvećeni zajedničkom zadatku, da će se saradnja krovnih sportskih organizacija Srbije i Sportskog saveza KiM podići na najviši mogući nivo kao nikada do sada, a sve u cilju zdravlja i rađanja novih sportskih asova naše zemlje.

„Deca i mladost srpskog stanovništva na KiM to zaslužuju, a mi ćemo predano raditi na tome da im stvorimo sve uslove za njihov sportski razvoj i karijerni put sportiste. Južna srpska pokrajina KiM bogata je porodicama sa velikim brojem dece, to je nešto čime se ponosimo, što beskrajno raduje i obavezuje nas sve da uložimo i njih sve kapacitete kojim raspolažemo. U sportu je uz talenat i znanje potrebna i žica hrabrosti bez koje nema dosezanja svetskih visina, a naša deca na KiM su iskonski heroji“ – rekao je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

Top