Održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji”

Dana 13. septembra 2022. godine održan je prvi sastanak Upravnog odbora projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji”, koji u okviru nemačke razvojne saradnje u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta.  

Uz predsedavanje Ministarstva omladine i sporta, Upravni odbor čine predstavnici GIZ -a iz projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji predstavnici relevantnih resora: Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Ministarstva za brigu o selu, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnica Stalne konferencije gradova i opština. 

Upravni odbor fermiran je u cilju bolje koordinacije aktivnosti i očekivanih rezultata projekta sa sa programima i inicijativama koje sprovode ostala ministarstva.

Projekat je namenjen mladima od 18 do 30 godina starosti, uključujući i osetljive grupe do 40 godina starosti i ima za cilj njihovo aktivno učešće u oblikovanju njihovog okruženja.

Projektom su planirane različite mere podrške koje se sprovode u sledećim regionima: Zapadnobačkom, Pčinjskom, Jablaničkom, Topličkom, Zaječarskom, Borskom, Braničevskom, Podunavskom, Kolubarskom, Zlatiborskom, kao i na teritoriji gradske opštine Obrenovac.

Top