Ministar Udovičić u Požarevcu – Nastavljamo da stvaramo sigurnu budućnost kroz obezbeđena radna mesta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na završnoj konferenciji projekta „Integrativni pristup osposobljavanju mladih iz osetljivih grupa za produktivan život u socijalnoj zajednici” koji sprovodi Udruženje građana „Šansa” iz Požarevca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

„Kroz različite programe i projekte obuke koje finansira Ministarstvo omladine i sporta za povećanje kompetencija za zapošljivost do sada je prošlo 42.700 mladih. U okviru ovog projekta preko 300, a samo za poslednje dve godine, uprkos svim izazovima, 120 mladih iz osetljivih grupa je zaposleno. Zavarivači su veoma traženi na tržištu rada, ova obuka je zapravo i put ka zaposlenju i direktna šansa mladima za sticanje novih veština i poboljšanje kompetencija. Trudimo se da stvorimo što više uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, posebno iz osetljivih grupa, u našoj Srbiji. Ponosni smo na sve mlade ljude koji su kroz obuku pokazali visok stepen motivisanosti i posvećenosti, rešeni da svoju i budućnost svoje zajednice učine sigurnom i boljom. Svima koji su na pragu novih početaka i radnih iskustava, čestitam na odlučnosti da ne čekaju, već da stvaraju budućnost, želim im puno sreće na tom putu, uz molbu da uvek teže ka usavršavanju i ulažu u sebe, a mi smo uvek tu da ih podržimo. Znanje i veštine su najveći kapital i za sadašnjost i za ostvarenje svih ciljeva u budućnosti, a Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da pruža podršku svim programima i inicijativama koja za cilj imaju bolji položaj mladih, njihovo osnaživanje i napredovanje na ličnom i profesionalnom planu”, izjavio je ministar Udovičić.

Ministarstvo kontinuirano podržava projekate kroz koje je omogućeno da se do sada zaposli i samozaposli preko 5.000 mladih.

Top