Ministar Udovičić u Nišu dodelio 196 stipendija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je 196 stipendija najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Ovim činom ministar Udovičić, ujedno i predsednik Fonda za mlade talente, nastavio je dugogodišnju praksu nagrađivanja izvrsnosti i ulaganja u obrazovanje najvrednijih i najperspektivnijih studenata. Stipendije iznose 30 hiljada dinara mesečno i dodeljuju se na period od deset meseci.

“Privilegija je biti danas sa vama koji ste najbolji među najboljima, koji ste pokazali da ciljevi kojima težite i snovi koje želite da ostvarite nemaju alternativu za vas i da upornošću, htenjem, radom i odricanjem nema granica koje ne mogu da se pređu na putu ka vrhunskim, najboljim rezultatima. Mi smo tu da vam na tom putu pomognemo, da vas ohrabrimo i podržimo jer vi ste naša sadašnjost na koju smo ponosni i budućnost u koju verujemo. Nikada nemojte odustajati, ostanite pobednici svakog dana na svim poljima ”, rekao je ovom prilikom Udovičić.

Prateći strateško opredeljenje Vlade da mladi imaju što kvalitetniju podršku na svim poljima ministar Vanja Udovičić inicirao je da iz godine u godinu broj uspešnih studenata kojima država dodeljuje stipendije raste iz godine u godinu, kao i iznos stipendija. Stipendije studentima Univerziteta u Nišu samo su deo ukupnog broja od 1300 stipendija koje će ove godine biti dodeljene na nivou cele Srbije, od kojih je 900 za studente osnovnih, a 400 za studente master studija.

Top